Pienryhmätunnit

Mobiili Fysioterapian lähitunnit ovat olleet tauolla covid-19 johtuvan poikkeustilan vuoksi 16.3.2020 lähtien. Maaliskuun lopussa aloitimme verkon kautta tapahtuvien online-pilatestuntien ohjaamisen. Palaute verkkotunneista on ollut positiivista ja kannustavaa, joten kurssit netin välityksellä jatkuvat tälläkin hetkellä.

Kesän kynnyksellä palailemme hiljalleen myös lähituntien pariin ja nautiskelemme pilateksesta normaalia pienemmissä ryhmissä. Myös verkkotunnit jatkuvat kesän yli, palvellen kotona treenaavia asiakkaita. Kesäajan tuntiaikataulu on voimassa 1.6.-26.7.2020 välisen ajan.

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan kesäajan tunteihimme! 

 

MAANANTAISIN

MobiiliPilates ONLINE klo 17.45

MobiiliPilates-keskitaso klo 19.00

TIISTAISIN

FlowPilates klo 18.00

HelppoPilates klo 19.15

SUNNUNTAISIN

MobiiliPilates-keskitaso klo 17.30

HelppoPilates klo 18.45

 

Kesäkurssit ovat kestoltaan neljä viikkoa (yht. 4x). Ensimmäinen kurssi alkaa heti kesäkuun alussa viikolla 23 ja toinen heti perään viikolla 27. Kurssin hinta on 55€, mutta jos varaat paikkasi molemmille perättäisille kursseille saat 10% alennuksen. Koko kesän treenit siis vain 99€. Verkkokurssin hinta on 30€ (livetunnin tallenne käytettävissä koko kurssin ajan).

Kaikki tunnit ovat kestoltaan 60 min ja ohjaajina toimivat Jenni (MA ja TI) sekä Aino (SU).

Kuhunkin lähiryhmään mahtuu kuusi osallistujaa, jolla varmistetaan riittävä tila turvallisen treenin mahdollistumiseksi. Turvallisen ja mukavan tunnin toteutumiseksi panostamme puhtauteen ja suosimme omia henkilökohtaisia jumppamattoja. Tarpeen tullen lainamattojakin toki löytyy paikan päältä 🙂

 

Tuntikuvaukset

HelppoPilates on tarkoitettu pilatesharrastuksen alkumetreille sekä pilatesmenetelmän periaatteiden kertaukseen. Tunneille edetään pikkuhiljaa haastetta lisäten. Keskivartalon syvän tuen löytäminen, palleahengitys ja keskittyminen auttavat kehittämään kehonhallintaa, nivelten liikkuvuutta, tasapainoa ja tärkeää rentoutumisen taitoa.

MobiiliPilates-keskitaso pilatesmentelmän periaatteet (hengitys, keskivartalon ydintuen aktivointi ja näisen yhdistäminen) on jo hallinnassa ja voit keskittyä haastamaan kehoa vieläkin enemmän.

FlowPilates on Sinulle sopiva ryhmä, kun pilatesharjoittelu on jo tuttua ja haluat nautiskella pilateksen flowsta. Tunnilla edetään soljuvasti liikkeestä toiseen oman hengityksen tahdissa kehon liikkuvuutta, voimaa, hallintaa ja tasapaino haasten.

MobiiliPilates ONLINE kurssi tapahtuu verkossa ja lähtee liikkeelle pilatesmentelmän pääperiaatteista. Kurssi sopii myös vasta-alkajille. Fysioterapeutin ohjeistuksessa harjoitteet on turvallista toteutta myös kotona. Saat neuvoja kuinka havaita palleahengitystä, syvien lihasten aktivoitumista ja kehon hallintaa kotona. Etenemme kurssilla hiljalleen haastetta lisäten. Huom! Verkkokurssin tuntitallenteet ovat kurssilaisten käytettävissä koko kurssin ajan, joten voit tehdä harjoitteet aikatauluusi sopivana aikana niin monesti kuin haluat.

 


Online kurssit ja WORKSHOPIT 

Mobiili Fysioterapia palvelee asiakkaitaan online-tuntien ja kurssien muodossa corona-epidemiasta johtuvan poikkeustilan vuoksi. Kurssit toteutuvat facebookin ja youtuben kautta suljetuissa ryhmissä.

Tutustu tarjontaamme ja ilmoittaudu mukaan (jenni.kettunen@mobiilifysioterapia.fi).

 

Kursseihin sisältyy yksi online live-tunti viikossa. Tuntitallenne on käytettävissä koko kurssin ajan, joten voit halutessasi nauttia saman treenin useammankin kerran silloin kun Sinulle parhaiten sopii. Lisäksi kurssilaiset pääsevät hyödyntämään pilatekseen ja kehonhuoltoon liittyviä extra-tallenteita rajattomasti koko kurssin ajan.

Linjat online-tunnille aukeavat 15min ennen tunnin alkua, jolloin Sinulla on mahdollisuus vaihtaa kuulumisia ohjaajan kanssa sekä esittää kysymyksiä tai toiveita tuntiin liittyen. 

 

Online kurssien hinnat: 

Yksi 3x-pilateskurssi (yksi online live-tunti/vk) 30€

Kaksi 3x-pilateskurssia (kaksi eri online live-tuntia/vk) 52 €

Kolme 3x-pilateskurssia (kolme eri online live-tuntia/vk) 70 €

 

Lämpimästi tervetuloa mukaan ja nauttimaan kehoa huoltavasta liikkeestä helposti kotoa käsin.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: jenni.kettunen@mobiilifysioterapia.fi tai 045 1391 778. Ilmoittautumisen yhteydessä saat tarkemmat ohjeet kursseihin liittymisestä.


Tule tutustumaan Ainon ja Sinin johdattamana pilates-harjoittelun maailmaan. Workshopissa käydään läpi pilateksen perusteita niin teoriassa kuin käytännön harjoitustenkin avulla. Kurssi sopii erinomaisesti vasta-alkajille, mutta myös pidempään pilatesta tehneille. Pilates-harjoittelun perusperiaatteita tarkastellaan fysioterapeuttisesta näkökulmasta ja kuulet tärkeää asiaa hengityksestä, keskivartalon syvien lihasten merkityksestä koko kehon asennon tukemisessa sekä rangan ja nivelten liikkuvuuden huoltamisesta. Pilates-harjoittelun ääressä keskitytään kuulostelemaan omaa kehoa, minkä avulla jokainen voi tehdä tärkeitä oivalluksia oman kehon toiminnasta. Parhaimmillaan pilates tarjoaa hyvinvointia myös tuntien ulkopuolella kannatellen Sinua arjen askareissa. Lämpimästi tervetuloa tutustumaan!

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: jenni.kettunen@mobiilifysioterapia.fi TAI 045 1391 778


 

Tämä käytännönläheinen workshop antaa Sinulle runsaasti tietoa kosketuksen merkityksestä vauvan kasvuun ja kehitykseen. Vauvana opittu tärkeä rentoutumisen taito palvelee lasta koko elämän ajan ja kannattelee läpi eri elämänvaiheiden myllerrysten. Työpaja koostuu 45 min mittaisesta teoriaosuudesta, missä tutustutaan vauvahierontamenetelmän perusteisiin ja tavoitteisiin. Tämän jälkeen seuraa 45min mittainen käytännön opastus vauvahieronnan toteuttamiseen. Voit jatkaa hierontaotteisiin tutustumista rauhassa kotona vauvan jaksamisen mukaan selkeiden kurssimateriaalien avulla, jotka saat PDF-muodossa sähköpostiisi. Vauvahieronta on ennen kaikkea rakkauden välittämistä vauvalle silloin kun yhteistä puhekieltä ei vielä ole. Sen avulla voidaan myös helpottaa itkuisen ja rauhattoman vauvan olotilaa sekä auttaa esim. refluksi ja vatsakipuista vauvaa. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Workshopin vetäjänä äitiysfysioterapeutti Jenni Kettunen

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: jenni.kettunen@mobiilifysioterapia.fi tai 045 1391 778

 


 

Tässä online työpajassa saat helposti käyttöösi äitiysfysioterapeutin vinkit ja harjoitteet kehon luonnollisen palautumisen tukemiseksi raskauden ja synnytyksen jälkeen. Kuulet tietoa erkaumasta, sen itsenäisestä tutkimisesta sekä vaikutuksesta mm. kehon asennon kannatteluun ja selkäkipuihin. Työpajasta saat harjoitteet, joiden avulla vahvistaa raskauden ja synnytyksen muokkaamaa keskivartaloa ja lantionpohjaa sekä huoltaa kehoa kokonaisvaltaisesti vauva- ja/tai pikkulapsiarjen touhujen keskellä. Harjoitteet on suunniteltu nousujohteisesti niin, että eri palautumisen vaiheessa olevat äidit voivat löytää itselleen parhaiten soveltuvat vaihtoehdot. Äitiysfysioterapeutin opastuksessa opit tunnistamaan asennonhallinnan kannalta oleelliset keskivartalon syvät lihakset ja niiden toiminnan sekä kuuntelemaan hengityksen sanatonta viestiä. Ilmoittautumisen yhteydessä voit halutessasi kertoa lyhyesti omasta palautumisestasi, synnytystavasta ja siitä kuinka pitkään synnytyksestä on kulunut aikaa. Nämä tiedot ovat täysin luottamuksellisia ja auttavat pelkästään workshopin suunnittelussa.

Workshopin vetäjänä: äitiysfysioterapeutti Jenni Kettunen

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: jenni.kettunen@mobiilifysioterapia.fi TAI 045 1391 778

 

Kaikki online työpajat toteutetaan suljetuissa facebook-ryhmissä live-lähetyksinä. Live-lähetyksen tallenne on käytettävissäsi 1kk ajan, joten vaikka et pystyisi olemaan fyysisesti koneen ääressä koko live-lähetyksen ajan, tai vaikka olisit kokonaan estynyt osallistumaan työpajaan liven aikana, on Sinun mahdollisuus katsoa lähetys silloin kun Sinulle parhaiten sopii.

 


Pienryhmätunnit Kangasalla

Mobiili Fysioterapian palveluihin on kuulunut alusta saakka fysioterapeutin ohjaamat PhysioPilates-tunnit. Palvelutarjonnan laajentuessa, keväästä 2019 saakka, palveluihimme ovat kuuluneet myös FlowJooga ja Kehonhuoltotunnit.

Kaikki ryhmämme ovat pienryhmiä, joihin mahtuu maksimissaan 10 henkilöä. Ryhmien pysyessä maltillisen kokoisina osallistujien yksilöllinen huomiointi ja tavoitteellisen tunnin suunnittelu onnistuvat paremmin. Kaikki ohjaajamme ovat fysioterapeutteja tai alan opiskelijoita. Lämpimästi tervetuloa tutustumaan ja nauttimaan lempeän liikkeen positiivisista vaikutuksista.

 

PhysioPilates

PhysioPilates on fysioterapeutin ohjaamaa pilatesharjoittelua, jonka pohjana on Joseph Pilateksen luoma kehonhallintamenetelmä. Kaikilla PhysioPilates-ohjaajilla on taustalla Suomen Terveysliikuntainstituutin tarjoama laaja pilates-ohjaajakoulutus, mikä on myös Suomen Pilates yhdistyksen hyväksymä koulutus.

Pilatesharjoittelu on monipuolista ja sopii niin huippu-urheilijoille kuin vasta liikuntaa aloittelevillekin. Se haastaa harjoittelijaansa hyvin monella tasolla. Säännöllisen pilateharjoittelun avulla voidaan kehittää mm. nivelliikkuvuuksia, lihasvoimaa ja -hallintaa sekä kestävyyttä ja tasapainoa. Harjoittelun avulla on mahdollista saavuttaa vahva, mutta samalla joustava ja hallittu keho. Pilates auttaa tuntemaan oman kehomme entistä paremmin ja tiedostamaan sen keskiasento, jolloin myös kehon nivelet ja lihakset kuormittuvat tasapuolisesti.

Harjoitteissa edetään oman hengityksen tahdissa, joten hengityksen kuulostelu ja pallean aktivointi tulevat tutuiksi. Menetelmän pääperiaatteisiin, hengityksen lisäksi kuuluvat myös tarkkuus ja keskivartalon voiman kehittäminen. Pilatesmenetelmä auttaa Sinua tiedostamaan ryhdin ja asennonhallinnan kannalta keskeiset keskivartalon tukilihakset; lantionpohjan, poikittaisen vatsalihaksen ja pallean ja käyttämään niitä tehokkaasti niin, että liikehallinta säilyy haastavammissakin tilanteissa. Pilatesharjoittelu vaatii myös keskittymistä, joten se tarjoaa tekijälleen myös hetkeen pysähtymistä, arjen kiireistä irrottautumista ja rentoutumista.

 

FlowJooga

FlowJooga edustaa joogan tyylisuunnista ns. modernia koulukuntaa, missä liikkeitä yhdistellään hengityksen johdattamana. Tunnit rakentuvat aina oppilaiden tarpeista ja liikkeitä tehdään omaa kehoa kuunnellen. Joogatunti sisältää harjoituksen lisäksi pienen alku- ja loppurentoutuksen. Itse harjoitus voi keskittyä voiman ja joustavuuden kehittämiseen, mutta myös kireyksien poistamiseen ja rentouden löytämiseen.

Joogatuntien lempeä ilmapiiri toivottaa jokaisen osallistujan tunnille sellaisena kuin on ja tarjoaa uusia oivalluksia oman kehon toiminnasta, anatomisista linjauksista sekä työkaluja kehon ja mielen väliselle yhteydelle.

 

Kehonhuolto-/venyttelytunnit

Kiire, stressi, vanhat vammat ja samanlaisena toistuva työrasitus tekevät usein jännityksiä kehoomme, mikä näkyy ja tuntuu ryhdin kannattelun haastavuutena, nivelten liikkeiden jähmeytenä sekä kehon kipuiluna. Jos tunnistat pohtivasi edellä mainittuja tuntemuksia useasti, on tämä tunti tarkoitettu juuri Sinulle.

Herättele keho ja karista kiristävä tunne jäsenistä lempeillä venytyksillä. Huomaa kuinka arjen askareet helpottuvat, hengitys virtaa paremmin ja unikin maistuu, kun ylimääräiset lihajännitykset saavat kyytiä. Tunti soveltuu hyvin kaiken kuntoisille liikkujille.

 

Järjestämme säännöllisiä pilates-, jooga ja kehonhuoltotunteja Kangasalan toimipisteessämme, tervetuloa kokeilemaan! Katso tästä aikataulu ja tuntikuvaukset.

 

PhysioPilates harjoitttelua Tampereen seudulla - fysioterapeutti Jenni Kettunen


UUTUUS! Äidin hetki-kurssi (5x)

Äidin hetki on kokeneen fysioterapeutin vetämä pienryhmä kaikille äideille synnytyksen jälkeen. Ryhmään voi osallistua, kun itse tuntee olevansa valmis jättämään vauvan hetkeksi toisen hoitoon. Jos vauva- ja pikkulapsiarki on vienyt huomiosi ja synnytyksestä on jo vuosi tai pari, olet edelleen tervetullut voimaan paremmin ja tukemaan omaa keskivartalon hallinnan parantumista.

Ryhmässä tehdään keskivartalon hallintaa parantavia liikkeitä, koko kehoon kohdistuvia lempeitä liikkeitä, lantionpohjan lihasten harjoitteita ja kehoa huoltavia harjoitteita. Jokaisella ryhmäkerralla myös tietoa ja pieni rentoutushetki lopuksi.

Tämä viiden kerran kurssi keskiviikkoisin 22.1.2020 alkaen klo 17.30-18.45 (yht. 5x)

Suosittu Äidin hetki-kurssi saa jatkoa!

Uusi kurssi toteutuu keskiviikkoisin 18.3.-15.4.2020 (yht. 5x) klo 17.30-18.45

Kurssin hinta 85€, vetäjänä fysioterapeutti Hanna Jokinen

llmoittautumiset ja lisätiedot: fysio.hannajokinen@gmail.com TAI 040 7561 485 (tekstivisti/WhatsApp-viesti)

 


PhysioPilates synnytyksen jälkeen

Äideille on suunniteltu omat ryhmänsä MobiiliMamma-raskausajan pilates ja MobiiliMamma- raskauden jälkeen. Äideille suunnatuissa ryhmissä on huomioitu raskauden ja synnytyksen mukana tuomat muutokset kehon asennossa, tasapainossa sekä lihasten kuormittumisessa.

Molemmissa ryhmissä korostuvat lempeä, rauhallinen liike ja Äidin hyvinvoinnin sekä liikkumis- ja toimintakyvyn tukeminen tärkeässä elämänvaiheessa.

Äideille suositellaan varaamaan yksilöfysioterapia-aika ennen ryhmään osallistumista, jossa kartoitetaan terveydentilaa ja yleisvointia sekä toiveita ja tavoitteita harjoittelulle. Jos vauva on jo syntynyt, tarkastetaan henkilökohtaisella käynnillä myös Äidin vatsalihasten välisen jännesauman (Linea Alba) tilanne.

Henkilökohtainen käynti mahdollistaa turvallisen ja osallistujia mahdollisimman hyvin palvelevan tunnin suunnittelun sekä harjoittelun vaikutusten seuraamisen.

» Tutustu myös äitiysfysioterapiaan ja vauvahierontaan!


Pienryhmä harjoittelu ja yksillöllinen ohjaus

Ryhmätuntien lisäksi on mahdollista varata aika myös yksilöpilates-tunnille, jossa tunnin rakenne suunnitellaan ja toteutetaan täysin osallistujan toiveiden pohjalta. Yksilötunnilla voidaan esimerkiksi paneutua johonkin haastavaan liikkeeseen syvemmin ja etsiä ratkaisu ongelman poistamiseksi.

Olen suorittanut Suomen Terveysliikuntainstituutin järjestämän laajan PhysioPilates-koulutuksen (tasot I-III) ja pilates on kuulunut fysioterapeutin työhöni vuodesta 2012 saakka. Tervetuloa liikkumaan ja voimaan hyvin!Jenni Kettunen, fysioterapeutti

Pienryhmätunnit Kangasalla

Tervetuloa pilates-, jooga- ja kehonhuoltotunneillemme!

Viikkoaikataulun muutokset ja mahdolliset lisätunnit ilmoitamme tässä sivuillamme sekä Facebook-sivullamme.

HUOM! Covid-19 epidemian takia kaikki Mobiilin lähitunnit ovat tauolla 1.6.2020 saakka. Kesän kynnyksellä palailemme hiljalleen lähituntien pariin normaalia pienemmissä ryhmissä.

Pilatestuntimme jatkuvat online Live-lähetyksinä facebookissa ja youtuben kautta. Seuraa ilmoitteluamme kursseista täällä sivuillamme sekä Facebook- ja Instagram-tileillämme.

Toivotamme terveyttä ja hyvinvointia ihan jokaiselle. Tästä kyllä selvitään! 🙂