Pienryhmätunnit

Mobiili Fysioterapian palveluihin on kuulunut alusta saakka fysioterapeutin ohjaamat PhysioPilates-tunnit. Palvelutarjonnan laajentuessa, keväästä 2019 saakka, palveluihimme ovat kuuluneet myös FlowJooga ja Kehonhuoltotunnit.

Kaikki ryhmämme ovat pienryhmiä, joihin mahtuu maksimissaan 10 henkilöä. Ryhmien pysyessä maltillisen kokoisina osallistujien yksilöllinen huomiointi ja tavoitteellisen tunnin suunnittelu onnistuvat paremmin. Kaikki ohjaajamme ovat kuntoutusalan ammattilaisia tai opiskelijoita. Lämpimästi tervetuloa tutustumaan ja nauttimaan lempeän liikkeen positiivisista vaikutuksista.

 

PhysioPilates

PhysioPilates on fysioterapeutin ohjaamaa pilatesharjoittelua, jonka pohjana on Joseph Pilateksen luoma kehonhallintamenetelmä. Kaikilla PhysioPilates-ohjaajilla on taustalla Suomen Terveysliikuntainstituutin tarjoama laaja pilates-ohjaajakoulutus, mikä on myös Suomen Pilates yhdistyksen hyväksymä koulutus.

Pilatesharjoittelu on monipuolista ja sopii niin huippu-urheilijoille kuin vasta liikuntaa aloittelevillekin. Se haastaa harjoittelijaansa hyvin monella tasolla. Säännöllisen pilateharjoittelun avulla voidaan kehittää mm. nivelliikkuvuuksia, lihasvoimaa ja -hallintaa sekä kestävyyttä ja tasapainoa. Harjoittelun avulla on mahdollista saavuttaa vahva, mutta samalla joustava ja hallittu keho. Pilates auttaa tuntemaan oman kehomme entistä paremmin ja tiedostamaan sen keskiasento, jolloin myös kehon nivelet ja lihakset kuormittuvat tasapuolisesti.

Harjoitteissa edetään oman hengityksen tahdissa, joten hengityksen kuulostelu ja pallean aktivointi tulevat tutuiksi. Pilatesharjoittelu vaatii myös keskittymistä, joten se tarjoaa tekijälleen myös hetkeen pysähtymistä, arjen kiireistä irrottautumista ja rentoutumista.

 

FlowJooga

FlowJooga edustaa joogan tyylisuunnista ns. modernia koulukuntaa, missä liikkeitä yhdistellään hengityksen johdattamana. Tunnit rakentuvat aina oppilaiden tarpeista ja liikkeitä tehdään omaa kehoa kuunnellen. Joogatunti sisältää harjoituksen lisäksi pienen alku- ja loppurentoutuksen. Itse harjoitus voi keskittyä voiman ja joustavuuden kehittämiseen, mutta myös kireyksien poistamiseen ja rentouden löytämiseen.

Joogatuntien lempeä ilmapiiri toivottaa jokaisen osallistujan tunnille sellaisena kuin on ja tarjoaa uusia oivalluksia oman kehon toiminnasta, anatomisista linjauksista sekä työkaluja kehon ja mielen väliselle yhteydelle.

 

Kehonhuolto-/venyttelytunnit

Kiire, stressi, vanhat vammat ja samanlaisena toistuva työrasitus tekevät usein jännityksiä kehoomme, mikä näkyy ja tuntuu ryhdin kannattelun haastavuutena, nivelten liikkeiden jähmeytenä sekä kehon kipuiluna. Jos tunnistat pohtivasi edellä mainittuja tuntemuksia useasti, on tämä tunti tarkoitettu juuri Sinulle.

Herättele keho ja karista kiristävä tunne jäsenistä lempeillä venytyksillä. Huomaa kuinka arjen askareet helpottuvat, hengitys virtaa paremmin ja unikin maistuu, kun ylimääräiset lihajännitykset saavat kyytiä. Tunti soveltuu hyvin kaiken kuntoisille liikkujille.

 

Järjestämme säännöllisiä pilates-, jooga ja kehonhuoltotunteja Kangasalan toimipisteessämme, tervetuloa kokeilemaan! Katso tästä aikataulu ja tuntikuvaukset.

 

PhysioPilates harjoitttelua Tampereen seudulla - fysioterapeutti Jenni Kettunen


UUTUUS! Äidin hetki-kurssi (5x)

Äidin hetki on kokeneen fysioterapeutin vetämä pienryhmä kaikille äideille synnytyksen jälkeen. Ryhmään voi osallistua, kun itse tuntee olevansa valmis jättämään vauvan hetkeksi toisen hoitoon. Jos vauva- ja pikkulapsiarki on vienyt huomiosi ja synnytyksestä on jo vuosi tai pari, olet edelleen tervetullut voimaan paremmin ja tukemaan omaa keskivartalon hallinnan parantumista.

Ryhmässä tehdään keskivartalon hallintaa parantavia liikkeitä, koko kehoon kohdistuvia lempeitä liikkeitä, lantionpohjan lihasten harjoitteita ja kehoa huoltavia harjoitteita. Jokaisella ryhmäkerralla myös tietoa ja pieni rentoutushetki lopuksi.

Tämä viiden kerran kurssi keskiviikkoisin 22.1.2020 alkaen klo 17.30-18.45 (yht. 5x)

Suosittu Äidin hetki-kurssi saa jatkoa!

Uusi kurssi toteutuu keskiviikkoisin 18.3.-15.4.2020 (yht. 5x) klo 17.30-18.45

Kurssin hinta 85€, vetäjänä fysioterapeutti Hanna Jokinen

llmoittautumiset ja lisätiedot: fysio.hannajokinen@gmail.com TAI 040 7561 485 (tekstivisti/WhatsApp-viesti)

 


PhysioPilates synnytyksen jälkeen

Äideille on suunniteltu omat ryhmänsä MobiiliMamma-raskausajan pilates ja MobiiliMamma- raskauden jälkeen. Äideille suunnatuissa ryhmissä on huomioitu raskauden ja synnytyksen mukana tuomat muutokset kehon asennossa, tasapainossa sekä lihasten kuormittumisessa.

Molemmissa ryhmissä korostuvat lempeä, rauhallinen liike ja Äidin hyvinvoinnin sekä liikkumis- ja toimintakyvyn tukeminen tärkeässä elämänvaiheessa.

Äideille suositellaan varaamaan yksilöfysioterapia-aika ennen ryhmään osallistumista, jossa kartoitetaan terveydentilaa ja yleisvointia sekä toiveita ja tavoitteita harjoittelulle. Jos vauva on jo syntynyt, tarkastetaan henkilökohtaisella käynnillä myös Äidin vatsalihasten välisen jännesauman (Linea Alba) tilanne.

Henkilökohtainen käynti mahdollistaa turvallisen ja osallistujia mahdollisimman hyvin palvelevan tunnin suunnittelun sekä harjoittelun vaikutusten seuraamisen.

» Tutustu myös äitiysfysioterapiaan ja vauvahierontaan!


Pienryhmä harjoittelu ja yksillöllinen ohjaus

Ryhmätuntien lisäksi on mahdollista varata aika myös yksilöpilates-tunnille, jossa tunnin rakenne suunnitellaan ja toteutetaan täysin osallistujan toiveiden pohjalta. Yksilötunnilla voidaan esimerkiksi paneutua johonkin haastavaan liikkeeseen syvemmin ja etsiä ratkaisu ongelman poistamiseksi.

Olen suorittanut Suomen Terveysliikuntainstituutin järjestämän laajan PhysioPilates-koulutuksen (tasot I-III) ja pilates on kuulunut fysioterapeutin työhöni vuodesta 2012 saakka. Tervetuloa liikkumaan ja voimaan hyvin!Jenni Kettunen, fysioterapeutti

Pienryhmätunnit Kangasalla

Tervetuloa pilates-, jooga- ja kehonhuoltotunneillemme!

Viikkoaikataulun muutokset ja mahdolliset lisätunnit ilmoitamme tässä sivuillamme sekä Facebook-sivullamme.

HUOM! Kevätkauden seuraavat kuuden kerran pilateskurssit alkavat 24.2.2020. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 16.2. ja saat yhden extrakerran kaupan päälle!

Rentoa ja virkistävää tuntia kaikille! 🙂