Pienryhmätunnit

Mobiilin kaikki pienryhmätunnit ovat tauolla covid-19 johtuvan poikkeustilan vuoksi. Selvää on, että paikalleen ei voida, eikä haluta jäädä. Tahdomme pysyä pinnalla ja palvella asiakkaitamme niin hyvin kuin se tässä tilanteessa on mahdollista.

Nyt Sinulla on hieno mahdollisuus tulla tutustumaan pilatestunneillemme etänä omasta olohuoneestasi facebookin Live-lähetysten kautta 26.3.-9.4.2020. Kaikki Mobiili Fysioterapian suosituimmat PhysioPilates-tunnit (helppo, keskitaso ja haastavampi pilates) ovat tarjolla kaikille pilatesfaneille online-lähetyksinä kolme kertaa viikossa tuttujen ohjaajien vetäminä.

MAANANTAISIN KLO 18-19 (Sinin haastavampi pilates)

TIISTAISIN KLO 18-19 (Ainon helppo pilates)

TORSTAISIN KLO 18-19 (Jennin keskitason pilates)

 

Tunneille osallistuaksesi tarvitset fb-tunnukset, joilla kirjautua sisään. Online Live-tunnit löytyvät Mobiili Fysioterapian fb-sivuilta (Jenni Kettunen Mobiili Fysioterapia&Pilates). Klikkaa itsesi mukaan seuraamaan Live-lähetystä ja nauttimaan kehoa huoltavasta liikkeestä. Avaamme kameran aina 15min ennen pilateksen alkua, joten lähetys Kangasalta alkaa aina klo 17.45.

Live-tunneille osallistuminen on Sinulle maksutonta. Voit kaikessa rauhassa tutustua tuntitarjontaamme ja ottaa osaa niin halutessasi. Jos kuitenkin haluat tukea Mobiili Fysioterapian toimintaa tämän taloudellisestikin haastavan tilanteen aikana, niin voit laittaa haluamasi tuntikorvauksen online-tunnille osallistumisestasi hyödyntämällä tauolla olevaa kurssikorttiasi, liikuntaetuasi (Smartum, ePassi, eazybreak, Edenred, Tyky), MobilePay-maksua (koodi 57478, viestikenttään: Online-pilates) tai tilisiirrolla (FI90 8330 0710 9020 85, viestikenttään: Online-pilates).

Lämpimästi tervetuloa pilateksen maailmaan!

Pääsiäisen jälkeen online Live-pilatestunnit jatkuvat suljettujen fb-ryhmien kautta. Tervetuloa tutustumaan 🙂


Online kurssit ja WORKSHOPIT 

Mobiili Fysioterapia palvelee asiakkaitaan online-tuntien ja kurssien muodossa corona-epidemiasta johtuvan poikkeustilan vuoksi. Kurssit toteutuvat facebookin kautta suljetuissa ryhmissä.

Tutustu tarjontaamme ja ilmoittaudu mukaan (jenni.kettunen@mobiilifysioterapia.fi).

 

 

Tuntikuvaukset:

HAASTAVAMPI ryhmä on pilatesta jo pidempään harrastaneille. Hyvä kehonhallinta auttaa haastavammissakin alkuasennoissa ja liikkeissä. Tämä on todellista tehotreeniä positiivisella energialla. Antaudu pilateksen flown vietäväksi ja lisää hyvinvointiasi helposti kotona treenaillen.

KESKITASO ryhmässä pilatesmenetelmän periaatteet ovat jo hallinnassa ja voit keskittyä haastamaan kehoa vieläkin enemmän. Pääset kokeilemaan haastavampia harjoitteita turvallisesti Ainon tarkassa ja kannustavassa ohjauksessa.

HELPPO ryhmä on tarkoitettu harrastuksen alkuvaiheeseen sekä kaikille jotka nauttivat rauhallisesta etenemisestä pilateksen pääperiaatteiden parissa keskittyen. Kurssilla edetään progressiivisesti, haastetta hiljalleen lisäten. Keskivartalon syvän tuen löytyminen, palleahengityksen rytmittävät liikkeet sekä keskittyminen auttavat kehittämään kehonhallintaa, nivelten liikkuvuutta ja tasapainoa.

 

Kursseihin sisältyy yksi online live-tunti viikossa. Tuntitallenne on käytettävissä viikon ajan, seuraavan tunnin alkuun asti, joten voit halutessasi nauttia saman treenin useammankin kerran silloin kun Sinulle parhaiten sopii. Lisäksi kurssilaiset pääsevät hyödyntämään pilatekseen ja kehonhuoltoon liittyviä extra-tallenteita rajattomasti koko kurssin ajan.

Linjat online-tunnille aukeavat 15min ennen tunnin alkua, jolloin Sinulla on mahdollisuus vaihtaa kuulumisia ohjaajan kanssa sekä esittää kysymyksiä tai toiveita tuntiin liittyen. 

 

Online kurssien hinnat: 

Yksi 3x-pilateskurssi (yksi online live-tunti/vk) 30€

Kaksi 3x-pilateskurssia (kaksi eri online live-tuntia/vk) 52 €

Kolme 3x-pilateskurssia (kolme eri online live-tuntia/vk) 70 €

 

Lämpimästi tervetuloa mukaan ja nauttimaan kehoa huoltavasta liikkeestä helposti kotoa käsin.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: jenni.kettunen@mobiilifysioterapia.fi tai 045 1391 778. Ilmoittautumisen yhteydessä saat tarkemmat ohjeet kursseihin liittymisestä.


Tule tutustumaan Ainon ja Sinin johdattamana pilates-harjoittelun maailmaan. Workshopissa käydään läpi pilateksen perusteita niin teoriassa kuin käytännön harjoitustenkin avulla. Kurssi sopii erinomaisesti vasta-alkajille, mutta myös pidempään pilatesta tehneille. Pilates-harjoittelun perusperiaatteita tarkastellaan fysioterapeuttisesta näkökulmasta ja kuulet tärkeää asiaa hengityksestä, keskivartalon syvien lihasten merkityksestä koko kehon asennon tukemisessa sekä rangan ja nivelten liikkuvuuden huoltamisesta. Pilates-harjoittelun ääressä keskitytään kuulostelemaan omaa kehoa, minkä avulla jokainen voi tehdä tärkeitä oivalluksia oman kehon toiminnasta. Parhaimmillaan pilates tarjoaa hyvinvointia myös tuntien ulkopuolella kannatellen Sinua arjen askareissa. Lämpimästi tervetuloa tutustumaan!

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: jenni.kettunen@mobiilifysioterapia.fi TAI 045 1391 778


 

Tämä käytännönläheinen workshop antaa Sinulle runsaasti tietoa kosketuksen merkityksestä vauvan kasvuun ja kehitykseen. Vauvana opittu tärkeä rentoutumisen taito palvelee lasta koko elämän ajan ja kannattelee läpi eri elämänvaiheiden myllerrysten. Työpaja koostuu 45 min mittaisesta teoriaosuudesta, missä tutustutaan vauvahierontamenetelmän perusteisiin ja tavoitteisiin. Tämän jälkeen seuraa 45min mittainen käytännön opastus vauvahieronnan toteuttamiseen. Voit jatkaa hierontaotteisiin tutustumista rauhassa kotona vauvan jaksamisen mukaan selkeiden kurssimateriaalien avulla, jotka saat PDF-muodossa sähköpostiisi. Vauvahieronta on ennen kaikkea rakkauden välittämistä vauvalle silloin kun yhteistä puhekieltä ei vielä ole. Sen avulla voidaan myös helpottaa itkuisen ja rauhattoman vauvan olotilaa sekä auttaa esim. refluksi ja vatsakipuista vauvaa. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Workshopin vetäjänä äitiysfysioterapeutti Jenni Kettunen

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: jenni.kettunen@mobiilifysioterapia.fi tai 045 1391 778

 


 

Tässä online työpajassa saat helposti käyttöösi äitiysfysioterapeutin vinkit ja harjoitteet kehon luonnollisen palautumisen tukemiseksi raskauden ja synnytyksen jälkeen. Kuulet tietoa erkaumasta, sen itsenäisestä tutkimisesta sekä vaikutuksesta mm. kehon asennon kannatteluun ja selkäkipuihin. Työpajasta saat harjoitteet, joiden avulla vahvistaa raskauden ja synnytyksen muokkaamaa keskivartaloa ja lantionpohjaa sekä huoltaa kehoa kokonaisvaltaisesti vauva- ja/tai pikkulapsiarjen touhujen keskellä. Harjoitteet on suunniteltu nousujohteisesti niin, että eri palautumisen vaiheessa olevat äidit voivat löytää itselleen parhaiten soveltuvat vaihtoehdot. Äitiysfysioterapeutin opastuksessa opit tunnistamaan asennonhallinnan kannalta oleelliset keskivartalon syvät lihakset ja niiden toiminnan sekä kuuntelemaan hengityksen sanatonta viestiä. Ilmoittautumisen yhteydessä voit halutessasi kertoa lyhyesti omasta palautumisestasi, synnytystavasta ja siitä kuinka pitkään synnytyksestä on kulunut aikaa. Nämä tiedot ovat täysin luottamuksellisia ja auttavat pelkästään workshopin suunnittelussa.

Workshopin vetäjänä: äitiysfysioterapeutti Jenni Kettunen

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: jenni.kettunen@mobiilifysioterapia.fi TAI 045 1391 778

 

Kaikki online työpajat toteutetaan suljetuissa facebook-ryhmissä live-lähetyksinä. Live-lähetyksen tallenne on käytettävissäsi 1kk ajan, joten vaikka et pystyisi olemaan fyysisesti koneen ääressä koko live-lähetyksen ajan, tai vaikka olisit kokonaan estynyt osallistumaan työpajaan liven aikana, on Sinun mahdollisuus katsoa lähetys silloin kun Sinulle parhaiten sopii.

 


Pienryhmätunnit Kangasalla

Mobiili Fysioterapian palveluihin on kuulunut alusta saakka fysioterapeutin ohjaamat PhysioPilates-tunnit. Palvelutarjonnan laajentuessa, keväästä 2019 saakka, palveluihimme ovat kuuluneet myös FlowJooga ja Kehonhuoltotunnit.

Kaikki ryhmämme ovat pienryhmiä, joihin mahtuu maksimissaan 10 henkilöä. Ryhmien pysyessä maltillisen kokoisina osallistujien yksilöllinen huomiointi ja tavoitteellisen tunnin suunnittelu onnistuvat paremmin. Kaikki ohjaajamme ovat fysioterapeutteja tai alan opiskelijoita. Lämpimästi tervetuloa tutustumaan ja nauttimaan lempeän liikkeen positiivisista vaikutuksista.

 

PhysioPilates

PhysioPilates on fysioterapeutin ohjaamaa pilatesharjoittelua, jonka pohjana on Joseph Pilateksen luoma kehonhallintamenetelmä. Kaikilla PhysioPilates-ohjaajilla on taustalla Suomen Terveysliikuntainstituutin tarjoama laaja pilates-ohjaajakoulutus, mikä on myös Suomen Pilates yhdistyksen hyväksymä koulutus.

Pilatesharjoittelu on monipuolista ja sopii niin huippu-urheilijoille kuin vasta liikuntaa aloittelevillekin. Se haastaa harjoittelijaansa hyvin monella tasolla. Säännöllisen pilateharjoittelun avulla voidaan kehittää mm. nivelliikkuvuuksia, lihasvoimaa ja -hallintaa sekä kestävyyttä ja tasapainoa. Harjoittelun avulla on mahdollista saavuttaa vahva, mutta samalla joustava ja hallittu keho. Pilates auttaa tuntemaan oman kehomme entistä paremmin ja tiedostamaan sen keskiasento, jolloin myös kehon nivelet ja lihakset kuormittuvat tasapuolisesti.

Harjoitteissa edetään oman hengityksen tahdissa, joten hengityksen kuulostelu ja pallean aktivointi tulevat tutuiksi. Menetelmän pääperiaatteisiin, hengityksen lisäksi kuuluvat myös tarkkuus ja keskivartalon voiman kehittäminen. Pilatesmenetelmä auttaa Sinua tiedostamaan ryhdin ja asennonhallinnan kannalta keskeiset keskivartalon tukilihakset; lantionpohjan, poikittaisen vatsalihaksen ja pallean ja käyttämään niitä tehokkaasti niin, että liikehallinta säilyy haastavammissakin tilanteissa. Pilatesharjoittelu vaatii myös keskittymistä, joten se tarjoaa tekijälleen myös hetkeen pysähtymistä, arjen kiireistä irrottautumista ja rentoutumista.

 

FlowJooga

FlowJooga edustaa joogan tyylisuunnista ns. modernia koulukuntaa, missä liikkeitä yhdistellään hengityksen johdattamana. Tunnit rakentuvat aina oppilaiden tarpeista ja liikkeitä tehdään omaa kehoa kuunnellen. Joogatunti sisältää harjoituksen lisäksi pienen alku- ja loppurentoutuksen. Itse harjoitus voi keskittyä voiman ja joustavuuden kehittämiseen, mutta myös kireyksien poistamiseen ja rentouden löytämiseen.

Joogatuntien lempeä ilmapiiri toivottaa jokaisen osallistujan tunnille sellaisena kuin on ja tarjoaa uusia oivalluksia oman kehon toiminnasta, anatomisista linjauksista sekä työkaluja kehon ja mielen väliselle yhteydelle.

 

Kehonhuolto-/venyttelytunnit

Kiire, stressi, vanhat vammat ja samanlaisena toistuva työrasitus tekevät usein jännityksiä kehoomme, mikä näkyy ja tuntuu ryhdin kannattelun haastavuutena, nivelten liikkeiden jähmeytenä sekä kehon kipuiluna. Jos tunnistat pohtivasi edellä mainittuja tuntemuksia useasti, on tämä tunti tarkoitettu juuri Sinulle.

Herättele keho ja karista kiristävä tunne jäsenistä lempeillä venytyksillä. Huomaa kuinka arjen askareet helpottuvat, hengitys virtaa paremmin ja unikin maistuu, kun ylimääräiset lihajännitykset saavat kyytiä. Tunti soveltuu hyvin kaiken kuntoisille liikkujille.

 

Järjestämme säännöllisiä pilates-, jooga ja kehonhuoltotunteja Kangasalan toimipisteessämme, tervetuloa kokeilemaan! Katso tästä aikataulu ja tuntikuvaukset.

 

PhysioPilates harjoitttelua Tampereen seudulla - fysioterapeutti Jenni Kettunen


UUTUUS! Äidin hetki-kurssi (5x)

Äidin hetki on kokeneen fysioterapeutin vetämä pienryhmä kaikille äideille synnytyksen jälkeen. Ryhmään voi osallistua, kun itse tuntee olevansa valmis jättämään vauvan hetkeksi toisen hoitoon. Jos vauva- ja pikkulapsiarki on vienyt huomiosi ja synnytyksestä on jo vuosi tai pari, olet edelleen tervetullut voimaan paremmin ja tukemaan omaa keskivartalon hallinnan parantumista.

Ryhmässä tehdään keskivartalon hallintaa parantavia liikkeitä, koko kehoon kohdistuvia lempeitä liikkeitä, lantionpohjan lihasten harjoitteita ja kehoa huoltavia harjoitteita. Jokaisella ryhmäkerralla myös tietoa ja pieni rentoutushetki lopuksi.

Tämä viiden kerran kurssi keskiviikkoisin 22.1.2020 alkaen klo 17.30-18.45 (yht. 5x)

Suosittu Äidin hetki-kurssi saa jatkoa!

Uusi kurssi toteutuu keskiviikkoisin 18.3.-15.4.2020 (yht. 5x) klo 17.30-18.45

Kurssin hinta 85€, vetäjänä fysioterapeutti Hanna Jokinen

llmoittautumiset ja lisätiedot: fysio.hannajokinen@gmail.com TAI 040 7561 485 (tekstivisti/WhatsApp-viesti)

 


PhysioPilates synnytyksen jälkeen

Äideille on suunniteltu omat ryhmänsä MobiiliMamma-raskausajan pilates ja MobiiliMamma- raskauden jälkeen. Äideille suunnatuissa ryhmissä on huomioitu raskauden ja synnytyksen mukana tuomat muutokset kehon asennossa, tasapainossa sekä lihasten kuormittumisessa.

Molemmissa ryhmissä korostuvat lempeä, rauhallinen liike ja Äidin hyvinvoinnin sekä liikkumis- ja toimintakyvyn tukeminen tärkeässä elämänvaiheessa.

Äideille suositellaan varaamaan yksilöfysioterapia-aika ennen ryhmään osallistumista, jossa kartoitetaan terveydentilaa ja yleisvointia sekä toiveita ja tavoitteita harjoittelulle. Jos vauva on jo syntynyt, tarkastetaan henkilökohtaisella käynnillä myös Äidin vatsalihasten välisen jännesauman (Linea Alba) tilanne.

Henkilökohtainen käynti mahdollistaa turvallisen ja osallistujia mahdollisimman hyvin palvelevan tunnin suunnittelun sekä harjoittelun vaikutusten seuraamisen.

» Tutustu myös äitiysfysioterapiaan ja vauvahierontaan!


Pienryhmä harjoittelu ja yksillöllinen ohjaus

Ryhmätuntien lisäksi on mahdollista varata aika myös yksilöpilates-tunnille, jossa tunnin rakenne suunnitellaan ja toteutetaan täysin osallistujan toiveiden pohjalta. Yksilötunnilla voidaan esimerkiksi paneutua johonkin haastavaan liikkeeseen syvemmin ja etsiä ratkaisu ongelman poistamiseksi.

Olen suorittanut Suomen Terveysliikuntainstituutin järjestämän laajan PhysioPilates-koulutuksen (tasot I-III) ja pilates on kuulunut fysioterapeutin työhöni vuodesta 2012 saakka. Tervetuloa liikkumaan ja voimaan hyvin!Jenni Kettunen, fysioterapeutti

Pienryhmätunnit Kangasalla

Tervetuloa pilates-, jooga- ja kehonhuoltotunneillemme!

Viikkoaikataulun muutokset ja mahdolliset lisätunnit ilmoitamme tässä sivuillamme sekä Facebook-sivullamme.

HUOM! Covid-19 epidemian takia kaikki Mobiilin ryhmätunnit ovat tauolla toistaiseksi. Toivotamme terveyttä ja hyvinvointia ihan jokaiselle <3

Toivottavasti toimenpiteet tartuntojen taltuttamiseksi tehoavat pian ja pääsemme taas normaaliarjen ja pilatestuntien pariin. Siihen saakka pilatestuntimme jatkuvat online Live-lähetyksinä facebookissa. Seuraa ilmoitteluamme kursseista täällä sivuillamme sekä Facebook- ja Instagram-tileillämme.

Tästä kyllä selvitään! 🙂